Achtergrondinformatie bij mijn Mandala's

De eerste mandala die ik op een introductie-avond maakte werd, in tegenstelling tot de mandala's die ik later op de cursus maakte, niet gemaakt vanuit een vooropgezet schema, maar uit de vrije hand. Eenmaal thuisgekomen gaf ik het een mooi plaatsje op de schouw. Hoewel ik de mandala zelf erg mooi vond, begon het geval me al gauw danig te irriteren, zonder dat ik precies wist waarom.

Later kwam ik er achter dat de kleur oranje in het geheel ontbrak. De kleur van het scheppend vermogen. De irritatie verdween op het moment dat ik inzicht kreeg in het achterliggende probleem. Dit is slechts één voorbeeld van de uitwerking die een mandala kan hebben. In een apart artikel heb ik de Transformerende werking van Ki-Kraft-Art beschreven.

Ik heb een 10-tal van de mandala's voor u in willekeurige volgorde op het keuzemenu geplaatst. De mandala's die stammen uit de beginperiode (tijdens de mandala-cursus) zijn gemaakt met kleurpotlood. De overige mandala's zijn gemaakt met gekleurd zand, een methode die ik toepas sinds ik in aanraking kwam met Indiaanse Zandschilderijen. (Lees ook: het onstaan van Ki-Kraft-Art).

Naast de mandala's staan de bijzonderheden vermeld. U kunt ze natuurlijk allemaal achter elkaar bekijken, maar de beste uitwerking hebben ze, wanneer u een willekeurig vakje aanklikt en de Mandala op u in laat werken.

Beschrijvingen van de betekenissen zijn apart te verkrijgen. Het keuzemenu wordt van tijd tot tijd verwisseld. Binnenkort is de volledige presentatie van mijn kunst op CD verkrijgbaar. Mocht u naar aanleiding van een Mandala vragen, opmerkingen of ervaringen hebben, stuur dan een mailtje met vermelding van nummer of titel van desbetreffende mandala.