Achtergrondinformatie bij mijn Aquarellen

Tijdens veelvuldige bezoeken aan paranormale avonden, in de beginperiode van mijn spirituele ontdekkingstocht hoorde ik meerdere malen de opmerking dat iemand eens moest gaan schilderen omdat "Ze met die persoon aan het werk wilden gaan"'. Als ik zo'n opmerking hoorde verzuchtte ik wel eens: "Ik wilde dat mij dat gezegd werd, want ik zou het wel weten".

Was dat zo? Wist ik het wel? Ik was toch diegene die zichzelf niets liét vertellen? Eenmaal waagde ik een onzeker poging (je weet maar nooit), maar dat liep 'op niets uit'. Geen 'getrek' aan mijn arm, geen begeleiding, niets!?

Dit 'niets' veranderde tijdens een bezoek aan een paranormale beurs, waar iemand zat te aquarelleren. Terwijl ik 'als vanzelf' die kant opgetrokken werd WIST ik ineens: "Dat kan ik ook". Eenmaal thuisgekomen besloot ik de proef op de som te nemen en pakte mijn spullen bij elkaar.

Op het blok 'prijkte' nog een onafgemaakte afbeelding van een poort en ik begon daar met rode verf overheen te 'kliederen', waarbij ik een heftige stroom van emoties ervaarde.

Eenmaal rustig van binnen, begon ik aan mijn eerste aquarel 'nieuwe stijl'. Ik begon op 'gevoel' te schilderen en nam daarbij, zonder na te denken, de kleuren die mij op dat moment het meest 'trokken'. Halverwege verdween de energie en zette ik het schilderij op zijn kant op een plek waar ik het goed kon bekijken. Ik zag er een landschap in.

Toen ik de energie weer terug voelde komen besloot ik het schilderij weer ter hand te nemen. Ik schilderde verder, tot ik het gevoel had dat het 'af' was. Tijdens het schilderen kwam tevens de naam Xantia 'bovendrijven'. Zie (What's in a Name)

Ik bekeek het schilderij van alle kanten, tot ik er duidelijk twee figuren in ontdekte; Jezus en Maria. De Jezusfiguur accentueerde ik door middel van een doornenkrans en mijn eerste schilderij was voltooid. (Het is het schilderij dat tevoorschijn komt als u op de Ki-Kraft knop klikt.) Ik gaf het de naam 'Overgave', om twee redenen. 1- Het was ontstaan nadat ik me overgaf aan het intuïtief schilderen en 2- het symboliseerde Zijn overgave.

De aquarellenreeks is op twee verschillende manieren ontstaan. Eén deel diende ter verwerking van mijn emoties en hielp bij het verkrijgen van inzicht en oplossen van diverse blokkades. Een ander deel ontstond toen ik, eenmaal 'geprikkeld', me afvroeg in hoeverre ik dit ook voor anderen zou kunnen doen. Ik begon via derden voorwerpen in te zamelen, waabij ik me op dat voorwerp afstemde en keek 'wat er kwam'. Er kwam een hele hoop!

Naast aquarellen kwamen er (denk)beelden en indrukken en toen ik die eenmaal aan het papier toevertrouwde kwamen er heel wat meer informatie los. De reakties die ik daarop terugkreeg waren net zo overweldigend als de ervaring van het ontvangen van deze informatie. Ze bleken te kloppen!

In 1996 kreeg ik de kans om mijn aquarellen te presenteren tijdens het New Age Muziek Festival in het gebouw van Gouden Handen. Tijdens die beurs besloot ik ter plekke te schilderen. Mensen begonnen mij aan te spreken, vragen te stelen en voor ik het wist zat ik consulten te geven, wat op zich weer aanleiding werd dit fenomeen verder te onderzoeken.

Ik gaf consulten op diverse beursen, waarbij ik in het begin tevens schilderde. In plaats van 'veilig thuis en op schrift', van aangezicht tot aangezicht. Later ontwierp ik van een deel van mijn schilderijen een kaartspel, welke bij mij uitstekend functioneerde aangezien ik bekend was met de energie/emotie die deze kaarten/schilderijen begeleidden.

Het schilderen, geboren vanuit nieuwsgierigheid, waarbij het resultaat een prettige bijkomstigheid was, stopte net zoals het begonnen was: als vanzelf. De energie was weg, zodra het middel het doel werd. Bij de eerste streek vroeg ik me al af wat het zou worden, waarmee ik teveel in mijn denken zat. Ik stond niet meer open voor deze vorm van creativiteit en het bleek tijd om verder te gaan met mijn ontwikkeling.

Een 15-tal van de aquarellen heb ik voor u in willekeurige volgorde op het keuzemenu geplaatst. Daarnaast staan enkele trefwoorden vermeld. U kunt ze natuurlijk allemaal achter elkaar bekijken, maar de beste uitwerking hebben ze, wanneer u een willekeurig vakje aanklikt en het schilderij tracht in te voelen.

Beschrijvingen van de betekenissen en/of dromen zijn apart te verkrijgen. Het keuzemenu wordt van tijd tot tijd verwisseld. Binnenkort is de volledige presentatie van mijn kunst, inclusief verdere duidingen, op CD verkrijgbaar. Mocht u naar aanleiding van een aquarel vragen, opmerkingen of ervaringen hebben, stuur dan een mailtje met vermelding van nummer of titel van desbetreffend schilderij.